Telefoonnummer: 070-3615146

Peri-implantitis behandeling

Wat kunt u als patiënt verwachten van de chirurgische peri-implantitis behandeling, de nazorg en de prognose daarvan? Onze parodontoloog/implantoloog beantwoordt de meest gestelde vragen.

Vraag 1: Geeft de door u voorgestelde ingreep een permanente oplossing?

De voorgestelde ingrepen verkleinen het risico op verdere afbraak van het bot door reiniging en desinfectie van tand- en schroefoppervlakken onder het tandvlees en door het verkleinen van de pocketdiepten, waardoor minder hoeveelheden bacteriën eronder kunnen ‘schuilen’.

 

Vraag 2: Zijn er op termijn speciale onderhoudsingrepen nodig?

Het resultaat van de chirurgie kan alleen gehandhaafd blijven bij een permanent perfecte zelfzorg en 3 tot 4 maandelijkse nazorgbehandelingen bij een ervaren mondhygiëniste met specifieke kennis van onderhoud van implantaten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat na 5 jaar 50% van de behandelde implantaten nog gezonde peri-implantaire weefsels vertonen zonder verder botverlies; 25% dient te worden herbehandeld, 25% gaat verloren. Bij personen die een optimale zelfzorg hebben en stipt de nazorg volgen,- en niet roken-, worden de beste resultaten behaald.

 

Vraag 3: In uw rapportage aan de tandarts schrijft u dat de prognose voor de implantaten dubieus is. Wat betekent dit in de praktijk?

Dubieus betekent: niet volledig voorspelbaar,- zie uitleg onder vraag 2.

 

Vraag 4: Wat is er te verwachten als ik de door u voorgestelde ingreep niet laat doen?

Verlies van de implantaten gedurende de komende jaren door progressie van botverlies is niet uit te sluiten.

 

Vraag 5: Tandplak ontstaat in 24 uur. Na de ingreep mag ik niet ragen en poetsen op de behandelde plek. Dan komt er toch weer plak, wat de behandeling tenietdoet?

Post-operatief krijgt u een desinfecterende mondspoeling voorgeschreven gedurende een periode van 2 tot 3 weken, waarin de mechanische plakverwijdering(met tandenborstel, ragers e.d.) nog niet (optimaal) mag worden ingezet.

Contact

Parodontologische Kliniek Den Haag
Koninginnegracht 56
2514 AE  Den Haag

Tel: 070-3615146
E-mail: info@paro-denhaag.nl

 

Telefonische bereikbaarheid
Maandag:
7:45 - 16:30
Dinsdag:
7:45 - 16:30
Woensdag:
7:45 - 16:30
Donderdag:
7:45 - 16:30
Vrijdag:
7:45 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
Wat kunt u verwachten bij een bezoek aan onze praktijk?

© 2020, Parodontologische Kliniek Den Haag | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022