Telefoonnummer: 070-3615146

Informatie voorafgaand aan operatie

De tandvleesoperatie

Op de dag van de tandvleesoperatie is het verstandig om voldoende te eten voordat u naar de praktijk komt, en het wat betreft uw werkzaamheden rustig aan te doen. Intensief sporten wordt absoluut afgeraden.

 

Na de tandvleesoperatie

In den regel vallen de nabezwaren de volgende dagen erg mee. Er kan zich echter enige pijn, zwelling, bloeding, verkleuring van het gezicht en vermoeidheid voordoen. Operaties in de onderkaak geven vaker aanleiding tot nabezwaren dan die in de bovenkaak. Eenvoudige pijnstillende middelen zijn vrijwel altijd toereikend voor de bestrijding van eventuele post-operatieve pijn. Na de tandvleesoperatie zult u het geopereerde gebied gedurende 1 tot 2 weken niet mechanisch mogen reinigen, wat wil zeggen, dat u dat gebied niet mag poetsen en daar geen interdentale hulpmiddelen zult mogen gebruiken. U krijgt dan voor die periode een bacteriedodend spoelmiddel voorgeschreven.

Na de operatieve behandeling kunnen de tandhalzen in het behandelde gebied gevoeliger zijn voor prikkels als warm, koud, zoet, zuur of aanraken. Meestal is deze gevoeligheid tijdelijk. Maar om sneller door deze periode van gevoeligheid heen te komen kunnen er een aantal hulpmiddelen worden gebruikt. Lees meer.

Contact

Parodontologische Kliniek Den Haag
Koninginnegracht 56
2514 AE  Den Haag

Tel: 070-3615146
E-mail: info@paro-denhaag.nl

 

Telefonische bereikbaarheid
Maandag:
7:30 - 16:30
Dinsdag:
7:30 - 16:30
Woensdag:
7:30 - 16:30
Donderdag:
7:30 - 16:30
Vrijdag:
7:30 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
Wat kunt u verwachten bij een bezoek aan onze praktijk?

© 2020, Parodontologische Kliniek Den Haag | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022